de regio

De omgeving van Beaumes-de-Veniseis een paradijs voor wandelaars, mountainbikers en racefietsers.

Sport en natuur

Het massief van de Dentelles de Montmirail biedt vele kilometers met prachtige wandelpaden. Door de bedding van de kniediepe Toulourenc-rivier kan u een heerlijk verkoelende wandeling maken.

Vissen kunt u in de rivier de Ouvèze maar ook voor de rustige vakantieganger is het genieten van het mooie vrije uitzicht vanaf het terras en zwembad van ons vakantiehuis over het Rhônedal en het dorpje Sablet. Er is een tennisbaan in Sablet en een golfbaan in Orange. Waterskiën is mogelijk op de rivier de Rhône.

Gedurende de wintermaanden kunt u skiën op de Mont Ventoux. In de buurt (ca. 30-40 minuten per auto) kun je klimmen, zwemmen, langlaufen, golfen, wandelen, mountainbiken, watersporten, tennissen en aan diverse bergsporten doen.

Kunst en cultuur

De Romeinen hebben de streek al ruim voor de geboorte van Christus ontdekt. Dit is te zien in Vaison-la-Romaine, één van de grootse Romeinse opgravingen in Europa, met op dinsdag de wekelijkse gezellige markt.

Avignon, Orange, Isle-sur-la-Sorgue, Fontaine de Vaucluse en het gezellige dorpsplein van Villedieu zijn zeker een bezoekje waard. Séguret, Gigondas en Rastau zijn een paar van de vele andere mooie en gezellige dorpjes in de directe omgeving van Sablet.

Verder zijn uitstapjes naar de Camargue, Pont du Gard, Uzes etc. goed te doen

Culinair en wijn

Beaumes-de-Venise is wereldberoemd om haar zoete witte wijn, de Muscat. Ook de rode wijnen die in het dorp geproduceerd worden, zijn echter erg lekker. Met naburige gemeenten als Gigondas, Vacqueyras en Châteauneuf-du-Pâpe is dat echter niet verwonderlijk.

Bij de verschillende lokale wijnproducten waaronder de Cave Coöperative kunt u heerlijke Rhône wijnen kopen. Zowel in Beaumes-de-Venise evenals in de omliggende dorpen zijn er heerlijke restaurants met culinaire hoogstandjes.

In het proeflokaal in de kelder van onze vakantiewoning vindt u een selectie lokale wijnen aan correcte prijzen.